René Pennings       

Risico's nemen met gezond verstand


Jaren geleden ben ik afgestudeerd in de bedrijfseconomie. Een prettig breed vakgebied waar je alle kanten mee op kan. Ik heb me in allerlei facetten van ‘business economics’ mogen verdiepen om te ontdekken dat ik me in risicomanagement het meeste thuis voel. De gereedschapskist voor risicomanagement is eveneens aangenaam breed en kent ‘tools’ uit behoorlijk uiteenlopende vakdisciplines.

Ik kan er ook mijn ei in kwijt, niet in de laatste plaats omdat ik hou van verhalen vertellen. Complete verhalen, inclusief de afloop, de voorgeschiedenis en bij voorkeur met meerdere invalshoeken. Verhalen waarin afwegingen worden gemaakt, zodat duidelijk wordt wie of wat de doorslag heeft gegeven.

Misschien is het daarom niet zo verwonderlijk dat ik – samen met Robert ’t Hart - uiteindelijk een boek over risicomanagement heb geschreven. Soms passen de blogs niet helemaal in dit stramien, maar je kunt van me aannemen dat ze de moeite waard zijn om verteld te worden.

Op LinkedIn vind je meer informatie over mij, behalve dan dat ik samen met vrouw en twee kinderen woon in een druk stukje Nederland, gelegen tegen het Groene Hart aan. Ik word heel vrolijk van 'Disappointing' van John Grant en vind 'het Boek der Illusies' van Paul Auster het beste boek dat ik tot nu heb gelezen.

  "The test of a first-rate intelligence is the ability
to hold two opposed ideas in the mind at the same time, 
and still retain the ability to function. 

  F. Scott Fitzgerald 


 

 


 

renepennings99@gmail.com